این کار یک گام بسیار مهم برای تبدیل شدن به یک تریدر فارکس موفق و موفق ماندن در این راه میباشد. تمامی تریدرهای فارکس باید نقاط قوت و ضعف در معاملات فارکس کلیدی خود را مشخص نمایند تا تاثیر نقاط قوت خود را بیشینه و ضرر احتمالی وارد آمده به واسطه نقاط ضعف خود را به حداقل برسانند.
این فرآیند برای هر کدام از تریدرهای فارکس روی زمین متفاوت است، چرا که به عبارت ساده، هر شخص دارای شخصیت، ویژگیها، تجربه، روانشناسی و …. خاص خود میباشد. معنای آنچه ذکر شد این است که یک توصیه خوبِ مناسب برای یک تریدر فارکس میتواند توصیهای ضعیف برای یک تریدر دیگر باشد. اجازه دهید کار خودمان را با توضیح چرایی اهمیت این مسئله و تعیین ویژگیهای شخصیتی معاملهگر شروع نماییم. همچنین درباره انواع اندیکاتورهای فارکس از اینجا بخوانید.
شناخت روانشناسی معاملاتی خود و هماهنگ کردن آن با سایر مولفههای معاملاتی کلیدی دیگر نظیر روش معاملاتی، استرتژیهای معاملاتی، مدیریت معامله، مدیریت ریسک، مدیریت پول و طرح معاملاتی کلی خود حائز اهمیت میباشد. هر کسی که به این توازن ظریف برسد، سود خواهد کرد. به خاطر داشته باشید، معامله در فارکس با انجام معاملات صحیح و پیروزمندانه ارتباطی ندارد. آنچه ذکر شد وقتی اهمیت دارد که به عنوان کارفرما برای یک شرکت کار میکنید یا در مدرسه امتحان میدهید. معامله در فارکس فرق دارد. اینجا، کسی اهمیت نمیدهد که آیا شما کار را درست انجام دادهاید یا غلط. تنها کسی که به این مسئله اهمیت میدهد خودتان هستید.
و در نهایت، آنچه مشخص کنندهی موفقیت تریدر در معامله است درصد برد و پیروزی او نیست. بلکه سودآوری همه چیز است. برای این که بتوانیم سود کنیم، باید نسبت به ریسک کردن و داشتن یک طرح معاملاتی منسجم، روشن، ساده و قابل اجرا تمایل داشته باشیم که لبه (edge) را برایمان میسازد و آن را حفظ هم میکند.
اگر طرح معاملاتی ابزار واقعی باشد که لبهساز است، در این صورت، طرح مذکور سودآور میشود، میزان موفقیت ما باید از طریق اجرای صحیح این طرح معاملاتی سنجش و اندازهگیری شود. و این اجرای موفق آن طرح است که تریدر فارکس را بر لبه بادوام متمرکز نگه میدارد.
برای این که هر تریدر فارکس یک طرح معاملاتی دارای لبه بسازد، او باید میان تمامی مولفههای مختلف نظیر طرح (مورد فوق، یعنی طرح معاملاتی، مدیریت ریسک، مدیریت پول، روانشناسی معاملاتی و مدیریت معامله) توازن برقرار نماید.
برای دستیابی به موفقیت، تمامی این مولفهها باید با هم همسو و همگامسازی شوند. در ادامه به چند مورد اشاره میکنیم:
1) استراتژی و ابزارهای معاملاتی شما باید با روانشناسی معاملاتیتان همسو و تحت پشتیبانی آن باشند
2) مدیریت ریسک شما باید با استراتژی معاملاتیتان هماهنگ باشد
3) روانشناسی معاملاتی شما باید بتواند از طرح مدیریت معامله شما پشتیبانی کند.
برای رسیدن به سود و حداکثر کردن آن باید میان موارد مذکور هماهنگی وجود باشد. هرگونه ناهماهنگی بین این عوامل به عدم تعادل منجر خواهد شد. روانشناسی معاملاتی یک مولفهی طرح کلی معاملاتی میباشد، و این جایی است شناخت خودمان اهمیت مییابد.
در اتاق معاملاتی ما، همواره به صورت منظم درباره این آیتمها صحبت میکنیم. برای این که بدانید چرا اتاق معاملاتی در توسعه و شکلگیری یک تریدر فارکس اهمیت دارد، لینک زیر را ملاحظه نمایید.
تحلیل اس دابلیواوتی (SWOT) تریردرهای فارکس
بنابراین تعیین نقاط قوت و ضعف خود برای ساخت یک طرح معاملاتی منسجم و بادوام اهمیت بالایی دارد. یک روش تعیین نقاط قوت و ضعف خود استفاده از تحلیل اس دابلیو او تی (یا ماتریکس اس دابلیو او تی به معنی نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدها) میباشد. این «یک روش برنامهریزی ساختار یافته برای ارزیابی نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدهای موجود در یک پروژه یا در یک اقدام تجاری میباشد … میتوان این تحلیل را برای یک محصول، مکان، صنعت یا فرد اجرا نمود.» این تحلیل مستلزم «تعیین هدف و یک اقدام تجاری یا پروژه و مشخص کردن عوامل درونی و بیرونی میباشد که برای دستیابی به آن هدف مطلوب یا نامطلوب هستند.
موارد زیر دو نمونه از تحلیل اس دابلیو او تی هستند:
- نقاط قوت (عوامل درونی): ویژگیهای یک کسب و کار یا پروژه که به آن کار در برابر دیگران برتری میدهند.
- نقاط ضعف (عوامل درونی): ویژگیهایی که ضعف یک تیم در برابر دیگران را به وجود میآورند.
- فرصتها (عوامل بیرونی): مواردی که پروژه میتواند از آنها به نفع خود استفاده کند.
- تهدیدات (عوامل بیرونی): مواردی در محیط که میتوانند برای آن کار یا پروژه مشکل ایجاد کنند.
یک راه برای به کارگیری اس دابلیو او تی منطبقسازی و تبدیل کردن است.
- منطبقسازی برای یافتن یک مزیت رقابتی از طریق منطبق ساختن نقاط قوت با فرصتها به کار میرود.
- تبدیل کردن به معنی به کارگیری استراتژیهای تبدیل حهت تبدیل و تغییر نقاط ضعف یا تهدیدها به نقاط قوت یا فرصتها میباشد.
معاملات فارکس یک کسب و کار است و بنابراین تریدرهای فارکس، به عنوان انجام دهندگان و صاحبان اقدامات معاملاتی در فارکس، باید بتوانند این فرآیند را کامل نمایند تا نقاط قوت و ضعف خود در حوزه معامله را به صورت کلی، و روانشناسی معاملاتی خود را به صورت ویژه مشخص نمایند، و سپس به شکلی دقیق آن را همراه با سایر مولفههای طرح معاملاتی بررسی و بازبینی نمایند.
نقاط قوت و ضعف در معاملات فارکس
تریدرهای فارکس معمولاً احساسات خاصی دارند که مانع موفقیت معاملاتی آنها میشود. به عنوان مثال، مشکل اغلب تریدرهای فارکس طمع، ترس، نیاز، تاسف و یا امید اشتباه میباشد. این گونه احساسات در طول معامله به پتانسیل سود هر تریدر آسیب میزنند. چرا؟ زیرا احساسات مانع از اجرای صحیح طرح معاملاتی فرد میشوند.
این احساسات چه چیزی را به جود میآورند؟ در نهایت، این نقاط قوت و ضعف در معاملات فارکس هستند که به احساسات مذکور منجر میشوند. صبور نبودن ممکن است به طمع منجر شود. عدم برخورداری از نظم میتواند به امید (نابجا و نادرست) منتهی شود.
وظیفه ما به عنوان تریدر تشخیص نقاط قوت و ضعفمان و تعیین این است که کجا و چه زمانی این موارد میتوانند نقشآفرینی کنند و بر تصمیمات معاملاتی تاثیر بگذارند.
بیشتر افراد ویژگیهایی دارند که ویژگیهای غالب آنها میباشند. یک روش تحلیل این مورد «تست شخصیت 4 رنگی» است، که مشخص میکند چطور به بهترین شکل «با هدف خلق یک فضای هماهنگ و مولد به یک شخصیت» بپردازیم (منبع این بخش را از اینجا ببینید). تمامی رنگها کمابیش در اکثر ما وجود دارند. این طور نیست که تعداد زیادی از ما فقط یک رنگ داشته باشد. اما بیشترمان یک رنگ غالب و یک نوع رنگ دوم داریم.
- شخصیت زرد به عنوان «آفتابیترین شخصیت» شناخته میشود. بیشترین ترس این گروه از پذیرفته نشدن است. آنها تمایل دارند که خوشبین، مشتاق و از نظر کلامی روشن و دقیق باشند. آنها آزادی، صمیمیت و روحیهبخشی مثبت را دوست دارند.در دبنال کردن تا پایان ضعف دارند، شتابزده عمل میکنند، نتایج را نادرست و بیشارزیابی میکنند و …
- شخصیت قرمز به عنوان «شخصیت غالب» در نظر گرفته میشود. افراد دارای این شخصیت از شکست واهمه دارند. آنها معمولاً سرسخت، حلال مشکلات و مسئولیتپذیر هستند و از چالش استقبال میکنند. آنها فعالیتهای متنوع جدید، کنترل، پاسخهای بیپرده و صریح و وظایف دشوار را دوست دارند. آنها از نظر کمصبری، ریسکِ بیش از اندازه و انعطافناپذیری ضعف دارند.
- شخصیت سبز به عنوان «شخصیت آرام» شناخته میشود. این گروه از عدمهماهنگی واهمه دارد. معمولاً حمایتگر، خوشخلق، وفادار و استوار است. آنها درگیری حداقلی، امنیت، آگاهی و فرصت برای توسعه روابط شخصی را دوست دارند. اما آنها از نظر تغییر، ابتکار، مدارای بیش از اندازه و تردید و دودلی ضعف دارند.
- شخصیت آبی به عنوان «شخصیت آرمانگرا» شناخته میشود. این گروه از انتقاد واهمه دارد. اعضای این گروه معمولاً منظم، منضبط و دقیق، با تدبیر، تحلیلگر و کامل هستند. آنها جزییات، توصیف کار دقیق، زمان کافی برای انجام کارها به صورت صحیح را دوست دارند. آنها از نظر مدیریت بحث، عدم قطعیت و تردید، و پذیرشِ انتقاد ضعف دارند.
نتیجهگیری
تریدرهای فارکس باید نوع شخصیت خود را بشناسند و برای این که بدانند چطور نوع شخصیتشان میتواند بر اجرای طرح معاملاتی فارکس آنها تاثیر بگذارد، باید یک تحلیل اس دابلیو او تی تریدر فارکس را اجرا کنند. برای واکاوی نقاط قوت و ضعف در معاملات فارکس بگذارید.
از این که این مقاله را مطالعه کردید متشکرم.
اگر سوالی درباره نقاط قوت و ضعف در معاملات فارکس سوالی دارید لطفا در قالب نظر در پایین آن را مطرح نمایید.
همچنین، در صورتی که از خواندن این مقاله لذت بردید، به آن پنج ستاره بدهید.
در مورد این بازخورد بگذارید