هدف هر معاملهگر کوتاه مدت تعیین جهت حرکت یک دارایی معین و تلاش برای کسب سود از آن است. صدها اندیکاتور تحلیل تکنیکال برای این هدف خاص توسعه یافتهاند که ما در این مطلب به 7 مورد آن اشاره کردیم. بهتر است از شاخصها برای توسعه استراتژیهای نوین استفاده کنید یا آنها را در استراتژیهای فعلی خود بگنجانید. برای تعیین اینکه از کدامیک استفاده کنید، باید تک تک آنها را در پلتفرمهای آفلاین و تستی آزمایش کنید.
- نشانگر آرون (Aroon Indicator)
نوسانگر آرون (Aroon Indicator) یک اندیکاتور تکنیکال است که برای اندازهگیری اینکه آیا یک اوراق بهادار در یک روند است یا خیر، و به طور خاص اگر قیمت در طول دوره محاسبه (معمولاً 25) به اوج یا پایینترین سطح رسیده باشد، استفاده میشود.
این نشانگر همچنین میتواند برای شناسایی زمانی که یک روند جدید شروع میشود استفاده شود. نشانگر آرون از دو خط تشکیل شده است:
- خط Aroon-up
- خط Aroon-down
هنگامی که Aroon-up از Aroon-down عبور میکند، این اولین نشانه تغییر روند احتمالی است. اگر Aroon-up به 100 برسد و نسبتاً نزدیک به آن سطح بماند در حالی که Aroon-down نزدیک به صفر بماند، این تایید میکند که روند احتمالا صعودی است.
برعکس این قضیه نیز صادق است. اگر Aroon-down از Aroon-up عبور کند و نزدیک به 100 بماند، این نشان میدهد که روند نزولی خواهد بود.

- شاخص مکدی (MACD)
شاخص میانگین متحرک همگرایی و واگرایی (MACD) به معاملهگران کمک میکند تا جهت روند و همچنین حرکت آن روند را مشاهده کنند. این شاخص همچنین تعدادی سیگنال ترید خاص را ارائه میدهد.
زمانی که MACD بالای صفر باشد، یعنی قیمت در فاز صعودی قرار دارد. اما اگر MACD زیر صفر باشد، به این معنی است که قیمت وارد دوره نزولی شده است.
نشانگر مکدی از دو خط تشکیل شده است: خط MACD و یک خط سیگنال که کندتر حرکت میکند. وقتی MACD از زیر خط سیگنال عبور میکند، نشان میدهد که قیمت در حال کاهش است. اما هنگامی که خط MACD از خط سیگنال عبور کند، یعنی قیمت در حال افزایش است.
توجه به اینکه نشانگر در کدام سمت صفر قرار دارد به تعیین سیگنالهایی که باید دنبال شوند کمک میکند. به عنوان مثال، اگر نشانگر بالای صفر باشد، مراقب باشید MACD از بالای خط سیگنال برای خرید عبور کند. اگر MACD زیر صفر باشد، عبور MACD از زیر خط سیگنال ممکن است سیگنال یک معامله کوتاه احتمالی را ارائه دهد.

- شاخص قدرت نسبی (RSI)
شاخص قدرت نسبی (RSI) حداقل سه کاربرد عمده دارد. این شاخص بین صفر تا 100 حرکت میکند و افزایش قیمت اخیر در مقابل ضرر اخیر قیمت را ترسیم میکند. بنابراین سطوح RSI به اندازهگیری حرکت و قدرت روند کمک میکنند.
RSI اغلب به عنوان یک شاخص خرید و فروش شدید عمل میکند. وقتی RSI به بالای 70 برسد، این بدان معنا است که فشار خرید بشدت بالا است و قیمت ممکن است بعد از اتمام هیجان بازار ریزش کند. عکس این قضیه نیز کاملا صادق است، به طوری که اگر RSI زیر 30 باشد، نشاندهنده فشار فروش بیش از حد است و روند میتواند بعد از اتمام هیجان منفی بازار معکوس شود. با این حال، ایجاد این فرضیه بسیار خطرناک است. بنابراین، برخی از معاملهگران منتظر میمانند تا شاخص به بالای 70 برسد و زمانی که هیجان بازار فروکش کرد، داراییهای خود را در اوج بفروشند. همچنین آنها ممکن است منتظر بمانند تا شاخص به زیر 30 برسد و زمانی که هیجان فروکش کرد اقدام به خرید سهام در کف کنند.
واگرایی یکی دیگر از کاربردهای RSI است. وقتی شاخص در جهتی متفاوت از قیمت حرکت میکند، نشان میدهد که روند فعلی قیمت در حال ضعیف شدن است و به زودی میتواند معکوس شود.
سومین کاربرد RSI شناسایی سطوح پشتیبانی و مقاومت است. در طول روندهای صعودی، سهام اغلب بالای سطح 30 باقی میمانند و اغلب به 70 یا بالاتر میرسند. هنگامی که یک سهم در روند نزولی قرار دارد، RSI معمولاً زیر 70 باقی میماند و اغلب به 30 یا کمتر متمایل میشود.

- نوسانگر تصادفی (Stochastic Oscillator)
نوسانگر تصادفی اندیکاتور تحلیل تکنیکال است که قیمت فعلی را نسبت به محدوده قیمت در چند دوره مختلف اندازهگیری میکند. این شاخص بین صفر تا 100 ترسیم شده است. ایده این است که وقتی روند صعودی است، قیمت باید به بالاترین حد خود برسد. در یک روند نزولی، قیمت به سمت پایینهای جدید تمایل پیدا میکند. نوسانگر تصادفی تمامی این شرایط را ردیابی کرده و به معاملهگر میگوید که آیا این اتفاق میافتد یا خیر.
این شاخص نسبتاً سریع بالا و پایین میرود، زیرا به ندرت پیش میآید که قیمت به اوجهای مداوم (نزدیک خط 100) برسد. بنابراین، شاخص تصادفی اغلب به عنوان یک شاخص خرید و فروش بیش از حد مورد استفاده قرار میگیرد. در صورتی که خط شاخص بالای 80 را نشان دهد، یعنی فشار خرید به اوج خود رسیده است. این در حالی که است سطوح زیر 20 بیانگر فشار فروش بیش از حد هستند.
هنگام استفاده از شاخص تصادفی بهتر است نمای کلی قیمت را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، در طول یک روند صعودی، زمانی که شاخص برای مدتی به زیر 20 میرسد و دوباره از آن بالا میرود، باید آن را سیگنال خرید در نظر گرفت. اما رالیهای بالای 80 نتیجه کمتری دارند، زیرا انتظار داریم که در طول یک روند صعودی شاهد حرکت این شاخص به 80 و بالاتر باشیم. در طول یک روند نزولی، به دنبال این باشید که شاخص به بالای 80 حرکت کند و سپس به پایین برگردد تا یک معامله کوتاه احتمالی را نشان دهد. سطح 20 در یک روند نزولی کمتر معنادار است.

در مورد این بازخورد بگذارید